Adatvédelmi tájékozató

A Refundo s.r.o., (székhely: Viktora Huga 377/4, 150 00 Prága 5, Azonosítószám: 03013031, Adóazonosító jel: CZ03013031, a kereskedelmi nyilvántartásba bejegyezve, vezetve a Prágai városi bíróságnál, részleg C, betét 226443 (továbbiakban „Refundo“)), mint a www.refundo.hu cashback internetes portál üzemeltetője kiemelt figyelmet fordít arra, hogy adatkezelése során az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvényeknek és az egyéb jogszabályoknak tevékenysége során kialakult adatvédelmi gyakorlatnak megfelelően, valamint az adatvédelemhez kapcsolódó fontosabb nemzetközi ajánlásokat is figyelembe véve járjon el (az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelete, egyén védelme a személyes adatok feldolgozása során).

Refundo, mint a www.refundo.cz (továbbiakban „Weboldal“) üzemeltetője szeretné Önt tájékoztatni és ismertetni a személyes adatai feldolgozására és adatvédelemre vonatkozó irányelvekről (továbbiakban „Szabályzat“), amelyek érvénybe lépnek a Weboldal használatával. 

Milyen információkat tartalmaz a Szabályzat?

A Szabályzat elolvasásával ezen információkat tudhatja meg:

 • ki dolgozza és használja fel az Ön személyes adatait;

 • milyen személyes adatok kerülnek feldolgozásra;

 • miért kezeljük az Ön személyes adatait, és mi jogosít fel minket erre;

 • mennyi ideig fogjuk az Ön személyes adatait kezelni;

 • kinek továbbíthatjuk az Ön személyes adatait;

 • milyen jogai vannak a személyes adatok kezelésénél.

 1. Ki dolgozza fel az Ön személyes adatait?

  1. Az összes személyes adat adatkezelője a Refundo, s az Ön adatait az alábbiak szerint dolgozzuk fel.

 2. Milyen személyes adatok kerülnek feldolgozásra?

  1. Személyes adatnak minősül minden olyan információ, amely által közvetlenül vagy közvetve beazonosítható az adott személy. A Refundo csak olyan személyes adatokat kezel, amelyet Ön ad meg nekünk a szolgáltatásaink felhasználása közben.

  2. Leggyakrabban azon adatokat kezeljük, amelyeket Ön ad meg a regisztráció során a szolgáltatásaink kihasználása érdekében: 

   • keresztnév és vezetéknév;

   • e-mail;

   • bankszámlaszám;

   • egyéb szabadon kitölthető adat, amelyeket a felhasználói fiókban ad meg (pl. nem, ország).

  3. Amennyiben a harmadik fél általi adatokkal jelentkezik be (pl. Facebook) szolgáltatásunkba, akkor ezen alkalmazások lehetővé teszik számunkra, hogy olyan adatokat is kezeljünk, amelyek az adott alkalmazás tett kötelezővé (pl. a Facebookon az Ön e-mail címe és a nyilvános profil adatai). Bővebb információért, kérjük, olvassa át a harmadik fél által kiadott Adatvédelmi irányelveket. 

  4. Illetve olyan adatok, amelyeket a szolgáltatásunk használásával dolgozunk fel:

   • információk a szolgáltatásaink felhasználási módjáról;

   • IP cím;

   • sütik (cookie-k);

   • egyéb online azonosító (pl. bejelentkezési adatok).

  5. A különleges személyes adatokat, mint nemzeti és etnikai kisebbséghez tartozás, faji eredet, politikai vélemény, pártállás, vallásos vagy más világnézeti meggyőződés, bűnügyi személyes adat, egészségi állapotra, kóros szenvedélyre és szexuális életre vonatkozó adat, genetikai vagy egyéb biometrikus adat, amelyek elősegítik az adott személy közvetlen azonosítását nem kötelező megadni. Ha bármilyen különleges személyes adatot megoszt velünk, azt Ön a saját belátása szerint teszi.

  6. Weboldalunkat és az általunk nyújtott szolgáltatásokat 16 événél fiatalabb gyerekek nem használhatják. 16 év alatti gyerekek személyes adatait nem dolgozzuk fel.  

 3. Miért kezeljük a személyes adatokat, és mi jogosít fel erre?

  1. A fő okok, amiért kezeljük az Ön személyes adatait: 

   • szolgáltatásaink teljes mértékű működése, amely iránt érdeklődést mutatott (a megszerzett jutalmakról információcsomag) - ezek az Ön által megadott személyes adatok, amelyeket a szolgáltatásaink használata közben oszt meg velünk;

   • felhasználói fiók működtetése - ezek az Ön által megadott személyes adatok, amelyeket a szolgáltatásaink használata közben oszt meg velünk;

   • Weboldal állandó frissítése, javítása és biztonsága érdekében (pl. bővítmény a böngészőbe), valamint a szolgáltatásaink és az adatvédelem javítása – ezek az Ön által megadott személyes adatok, amelyeket a szolgáltatásaink használata közben oszt meg velünk.

  2. Az Ön személyes adatait a következő célokra használjuk fel:

   • szolgáltatásaink minőségének javítása, tartalom újítása és új fejlesztések - ezek az Ön által megadott személyes adatok, amelyeket a szolgáltatásaink használata közben oszt meg velünk;

   • hírlevelek (newsletter) küldése a legújabb áruházi akciókról és kedvezményekről  – az Ön e-mail címe;

   • személyre szabott ajánlatok küldése a Weboldalon való keresések alapján – az Ön e-mail címe és az Ön által megadott személyes adatok, amelyeket a szolgáltatásaink használata közben oszt meg velünk;

   • jogaink védelme – Ön által megadott személyes adatok, amelyeket a szolgáltatásaink használata közben oszt meg velünk;

   • statisztikai célok (ebben az esetben nem tudjuk meghatározni az Ön személyazonosságát) – Ön által megadott személyes adatok, amelyeket a szolgáltatásaink használata közben oszt meg velünk.

  3. Az Ön személyes adatait kezelhetjük az Ön jóváhagyásával és például jogos érdekeink alapján vagy velünk kötött megállapodás alapján, mely nélkülözhetetlen része a személyes adatok. Mindemellett jogos érdekünk alapján az Ön jóváhagyása nélkül is felhasználhatjuk az Ön személyes adatait. A konkrét okokat, amiért felhasználjuk az Ön adatait, a 3.2-es pontban olvashatja. 

  4. Az Ön jóváhagyása nélkül a személyes adatait a következő jogi okokból tehetjük meg: 

   • A szerződés teljesítése szükséges a  szolgáltatás megfelelő működése érekében (a szerződést elfogadta a regisztrációval);

   • jogos érdekeink teljesítése (pl. jogaink védelme, szolgáltatásaink minőségének javítása, tartalmak bővítése és új fejlesztések, a Weboldal és szolgáltatásaink funkcionalitásának és biztonságának megtartása (beleértve a böngésző kiegészítőjét), belevéve az Ön személyes adatainak a védelmét, statisztikai és marketing célok);

   • valamint az adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítse.

   Az említett feldolgozási lehetőségek közvetlenül az érvényes jogszabályokból származnak, s ezen felhasználási célokhoz nem szükséges az Ön hozzájárulása. Néhány esetben közvetlen marketinges célokból szükséges az Ön jóváhagyása, amennyiben nem használja teljes körűen szolgáltatásainkat. 

  5. Ha az Ön egyetértésével kezeljük a személyes adatait, akkor az épp nem szükséges a szerződés, vagy a jogi kötelezettségek teljesítéséhez, vagy a Refundo jogi védelméhez, hanem feldolgozásuk lehetővé teszik nekünk, hogy tájékoztassuk Önt ajánlatainkról, ha nem használja ki teljes körűen szolgáltatásainkat, valamint hogy tudjunk Önnek az érdeklődési köre alapján a lehető legjobb kínálatokat nyújtani. Ezen adatok csak az Ön engedélyével dolgozhatóak fel és a hozzájárulási nyilatkozat lejárásáig felhasználható (ez nem érinti a jóváhagyást az adatok feldolgozásáról, amely a visszavonás előtt lett beadva). Ezen pontokat érinti:

   • hírlevelek (newsletter) küldése a legújabb áruházi akciókról és kedvezményekről;

   • személyre szabott kínálatok küldése az Ön Weboldal használata alapján.

 4. Mennyi ideig fogjuk az Ön személyes adatait kezelni?

  1. Az Ön személyes adatait csak az adott cél eléréséig kezeljük. Folyamatosan ellenőrizzük a személyes adatok kezelésének aktualitását. Ha már nem szükségesek az adott célok eléréséhez, akkor az Ön személyes adatait töröljük vagy anonimizáljuk.   A személyes adatok kezelésére vonatkozó határidőről szóló információkat a 4.2-es és 4.3-as pontban olvashat. 

  2. Az Ön személyes adatait kezeljük mindaddig, amíg Ön és a Refundo között a törvényes, jogi és szerződési kötelezettségek meg nem szűnnek (pl. 24 hónapig tárolódik a szerződés felbontása után). Az Ön által engedélyezett személyes adatok felhasználhatóak a szerződés felbontásáig és még 12 hónapig a felbontás után, vagy amíg Ön vissza nem vonja. 

  3. Ezt követően korlátozott ideig az azonosítási adatok, a hozzájárulás engedélyezésének vagy visszavonásának adatai és a fiók törlésének okai tárolódnak. 

 5. Hogyan védjük a személyes adatait, és kinek továbbítjuk adatait?

  1. Az Ön személyes adatai biztonságban vannak nálunk, mivel az adatok védelme prioritást élvez. Az Ön személyes adatait összegyűjtjük és egy biztonságos adatbázisban tároljuk, ahol a legmodernebb technológia segítségével maximális védelmet biztosítunk. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a Refundo mindent megtesz annak érdekében, hogy adatai ne kerüljenek jogtalan kezekbe, azonban nem felel a harmadik féltől származó kísérletekért, amelyekben jogtalanul hozzáférést szerezhet az Ön személyes adataihoz és/vagy fiókjához és/vagy a Refundo adatbázisához, s ezen adatokat felhasználnak, kihasználnak, visszaélnek vele vagy megosztanak más harmadik féllel. E tekintetben szeretnénk azonban Önt biztosítani, hogy rendszeresen ellenőrizzük a rendszerünkben a biztonsági réseket és a támadásokat. Olyan biztonsági intézkedéseket alkalmazunk, hogy ha csak lehetséges megakadályozzuk a jogtalan hozzáférést az Ön személyes adataihoz, s mindehhez a legkorszerűbb biztonsági óvintézkedéseket használjuk, melyet állandóan frissítjük. 

  2. Az Ön személyes adataihoz a Refundo alkalmazottai és munkatársai férhetnek hozzá, akik munkajogi kötelezettségeit teljesítik, amelyekhez az adatokhoz való hozzáférés nélkülözhetetlen. A hozzáférés csak korlátozott ideig tart és az alkalmazottak kötelezve vannak a személyes adatokra vonatkozó előírások betartására.    

  3. Az Ön személyes adatait némely esetben harmadik feleknek is továbbítjuk, akik szakmai és speciális szolgáltatásait felhasználjuk szolgáltatásaink és működésünk folyamatos fejlesztése érdekében. A harmadik feleket gondosan választjuk ki, figyelembe véve, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket tudnak biztosítani, hogy az Ön adatai ne kerüljenek illetéktelen kezekbe, és ne történjen visszaélés ezen adatokkal. Mielőtt a személyes adatait továbbítanánk a harmadik feleknek írásba foglalt szerződést kötünk, amelyben ugyan azon szabályokat foglaljuk bele, amelyeket maga a Refundo is jogi kötelezettségeként eleget tesz.  A harmadik felek hozzáférése az Ön adataihoz függ a felhasznált szolgáltatásoktól:  

   • személyek, aki a szolgáltatásaink működtetésében segítenek;
   • olyan személyek, akik technikai és szerver szolgáltatásokat nyújtanak számunkra a Weboldal és szolgáltatásaink biztonsága és integritása érdekében;

   • személyek, akiknek adatokat szolgáltatunk a Weboldal látogatottságának elemzése érdekében ;
   • személyek, akik szolgáltatásaink technikai operátorai;

   • célzott reklámokért felelős hirdetési rendszerek üzemeltetői;

   • személyek, akik tulajdoni kapcsolatban állnak a Refundoval.

   A harmadik felek olyan társaságok lehetnek, amelyek székhelye Magyarországon vagy egyéb EU-i tagállamban van, vagy a harmadik országban, azaz olyan országok, amelyek nem tagjai az Európai Uniónak (pl. felhőalapú - cloud szolgáltatások). A személyes adatok továbbítása és felhasználása az EU kívüli országokba összehangban van az aktuális jogszabályokkal.

  4. Az Ön személyes adatai nem lesznek továbbítva más személyeknek, kivéve, ha a jogszabályai köteleznek minket az Ön adatainak átadására (pl. Magyar Rendőrség, illetékes államigazgatási szervek, bíróság stb.).
 6. Milyen jogai vannak a személyes adatok kezelésénél?

  1. Tiszteljük az Ön bizalmát felénk, s ezért nagy hangsúlyt fektetünk az Ön személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatos jogaival. Ha bármilyen kétség merülne fel bennünk az Ön személyazonosságát illetően, akkor először kiegészítő információkat kérhetünk Öntől a személyazonosságának megerősítéséhez, mielőtt továbblépnénk a jogait érintő kérés megoldásához.

  2. Az Ön jogai közé tartozik

   • jogosult a kezelt adataihoz hozzáférni;

   • jogosult a kezelt adatai helyesbítésére

   • jogosult a kezelt adatai kitörlésére;

   • jogosult az adatkezelés korlátozásához;
   • jogosult az adatai hordozhatóságához;

   • jogosult tiltakozni az adatkezelés ellen;

   • jogosult a személyes adatai feldolgozásához való hozzájárulás visszavonására;

   • jogosult panasz benyújtani az adatkezelés ellen.

  3. Az Ön jogainak bővebb leírása:

   • hozzáféréshez való jog - Önnek joga van tudni, hogy milyen adatokat kezelünk Önről, milyen céllal, mennyi időn keresztül, a személyes adatait hol szerezzük be, kinek továbbítjuk, ki az, aki rajtunk kívül kezeli ezeket kezeli , a helyesbítés, törlés vagy adatkezelés korlátozásának és a tiltakozás jogára, a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogára, az adatforrásokra vonatkozó információra, az automatizált döntéshozatal tényére, ideértve a profilalkotást is;

   • helyesbítéshez való jog - jogosult arra, hogy helyesbítse vagy kiegészítse személyes adatait, ha azok nem pontosak vagy nem teljesek;

   • törléshez való jog joga van ahhoz, hogy a személyes adatait töröljük, amennyiben teljesül valamelyik a következő indokok közül i) arra a célra, amiért az Ön személyes adatait kezeltük már nincs szükségünk, ii) úgy véli, hogy a személyes adatkezelés már nincs összhangban a kötelezően alkalmazandó általános előírásokkal, vagy iii) törvény kötelezettséget ró ránk;

   • adatkezelés korlátozásához való jog - joga van a személyes adatainak a korlátozására korlátozott időre, amíg a felmerülő vita kérdések meg nem oldódnak (pl. az adatkezelés jogellenes, és Ön ellenzi az adatok törlését, és e helyett kéri azok felhasználásának korlátozását stb.);

   • adathordozhatósághoz való jog - minden Ön által szolgáltatott személyes adat megszerzéséhez joga van és azokhoz is, amelyeket a hozzájárulása alapján kezelünk és a szerződés teljesítése alapján is. 2018. május 5-től az Ön személyes adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban bocsátjuk rendelkezésére. Ahhoz, hogy a kérelme alapján az adatok továbbítása minél egyszerűbb legyen, csak olyan adatok lehetnek azok, amelyek kezelése elektronikus adatbázisainkban automatizált módon történik;

   • jog az adatkezelés kifogásolására  - 2018. május 5-től jogában áll tiltakozni az adatkezelés ellen, melyet a Refundo jogi kötelezettsége szerint teljesít;

   • jogosult a személyes adatai feldolgozásához való hozzájárulás visszavonására​ - Önnek jogában áll visszavonni a hozzáférést a személyes adataihoz, amennyiben az adatfeldolgozás az Ön hozzájárulásán alapul.

   Bővebb információkat a jogairól, valamint az ahhoz kapcsolódó feltételekről a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az információs önrendelkezési jogról szóló EU 2016/679 rendeletében olvashat. 

  4. Panaszt nyújthat be, ha úgy vélekedik, hogy a személyes adatai kezelése jogtalan vagy az általánosan hatályban lévő előírásokba ütközik. Adatkezelésünk ellen panaszával a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordulhat (elérhetőségek: postacím: 1530 Budapest, Pf. 5., székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C, telefon: 0036-1-391-1400, e-mail cím: ugyfelszolgalat@naih.hu , www.naih.hu )

 7. Hogyan lépjen velünk kapcsolatban?

  1. Ha szeretne magyarázatot kapni az egyes szabályokról, esetleg tanácsot szeretne kérni, vagy szeretné a jogát gyakorolni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a weboldalon található űrlap segítségével vagy írjon e-mailt az info@refundo.hu címre.

 8. Sütik

  1. Cookie egy kicsi információcsomag, amely a weboldal vagy a partnereink oldalának meglátogatása során elküldésre és mentésre kerül az Ön böngészőjében. A sütik nem veszélyesek, nem szolgálnak különleges személyes adatok megszerzésére, de fontosak az adatvédelemhez.  A hagyományos böngészők engedélyezik a sütik működését. További információkat a sütikről itt talál.

  2. A sütik lehetővé teszik számunkra, hogy javítsuk weboldalunk működését és szolgáltatásait. A sütik egy típusa a harmadik fél sütijei (pl. a Google Analytics a weboldal látogatottságának elemzésére vagy egyéb szolgáltatások vagy hirdetési sütik, amelyeket a weboldal működtetésében segítenek). Ezeket a sütik a harmadik fél kezeli, s ezen adatokhoz nincs hozzáférésünk. 

  3. Ha böngészőjében engedélyezve van a sütik használata, akkor feltételezzük, hogy elfogadja a szerverek által használt általános cookie szabályozást. Ha jóváhagyja, hogy személyre szabott ajánlatokat küldjünk Önnek, amelyek az Ön weboldal használati szokásain alapszanak, akkor kérjük, vegye figyelembe, hogy olyan sütiket használunk a feldolgozáshoz, amelyek felhasználják a személyes adatait. 

  4. Szeretnénk Önt tájékoztatni, hogy a sütik tárolását a böngésző beállításával lehet szabályozni és módosítani, viszont letiltás esetén előfordulhat, hogy szolgáltatásaink egy részének a működése korlátozódik vagy egyáltalán nem fog működni. Beleértve azt a tényt is, hogy nem fogjuk tudni Önt azonosítani, így a megeshet, hogy a vásárlás után nem fogjuk tudni kinek kell jóváírni a cashbacket. További információt a sütik törléséről és letiltásáról itt talál.

Fenntartjuk a jogot arra, hogy a szabályzatot bármikor megváltoztathatjuk és a legfrissebb módosítás dátumát mindig feltüntetjük. A szabályzatban történő módosításokat a weboldalon vagy egyéb módon megosztjuk Önnel. 

Ezen szabályzat 2018.5.24-től lépett hatályba.

Regisztráció a Facebook fiókkal

vagy

Hogyan működik a Refundo.hu?