A Booking.com a világ legnagyobb foglalási rendszere, amely szállásszolgáltatást, autókölcsönzést vagy reülőjegyeket kínál. Közel 200 fiókteleppel rendelkezik a világ több mint hetven országában, szolgáltatásait naponta több mint másfél millió ügyfél veszi igénybe. Mai cikkünkben elsősorban a szállás kínálatokról fogunk részletesebben írni.

Hogyan foglalhatunk szállást a Booking.com-on

A Booking.com segítségével történő szállásfoglalás folyamata valóban nagyon egyszerű és intuitív. A Booking.com honlapján talál egy úgynevezett keresési űrlapot. Ebbe a keresési űrlapba beírja a helyet, ahol szállást szeretne foglalni. Ezután megadja a foglalás dátumát, azaz az érkezés és távozás időpontját, valamint a személyek számát, akik számára a helyet foglalja. 
 
A "keresés" gombra kattintva megjelennek az adott feltételeknek megfelő szállásajánlatok. Ezeket az ajánlatokat ezután tovább lehet szűrni és rendezni az ár vagy a felhasználói értékelések alapján. A bal oldalon a keresési eredmények mellett találhat további szűrési lehetőségeket. Itt kiválaszhatja például a költségkeretet, a szállás típusait, az étkezést, vagy a tevékenységek lehetőségeit azon a helyen, ahol nyaralni szeretne. A részletesebb szűrésnek köszönhetően még több lehetőség tárul ön elé, így nem jelent problémát megtalálni a legmegfelelőbb és legelőnyösebb szállást néhány lépésben az ön egyéni igényei szerint.

A követekző lépésben elegendő kattintani az ön számára megfelelő szállásra, ahol további részletes információ jelenik meg, mint például képek, részletes leírás és felszrelés stb. Az adott szállásnál különféle ár változatokat találhat, amelyek az étkezésektől és egyéb lehetőségektől függenek. Ezek után nincs más dolga, mint lefoglalni és fizetni. A Booking.com-on történő foglalás ingyenesen lemondható, pontosabban a lemondás az adott szállás feltételeitől függ. Gyakran találhat egyes szállásoknál ingyenes lemondási lehetőséget, ebben az esetben a lemondás díjtalan.

Booking.com - hogyan spórolhat és szállások árai

A szállás ára a Booking.com-on megegyezik azzal, mintha közvetlenül a tulajdonosnál vagy az üzemeltetőnél foglalna szállást. Némyel esetben a Bookingnál kedvezőbb árakat találhat, így könnyen szép kis összeget takaríthat meg a Booking.com segítségével. Egyrészt valóban széles a kínálat, nagyszerű szűrési lehetőséggel, és mindenekelőtt, ha nyári vagy téli üdülésre szeretne menni a Booking.com-on keresztül, akkor megtakarítja az utazási irodák szolgáltatásait.

Tipp: Ha a Refundo.hu weboldalt használja, akkor a foglalás árának akár 4%-át is visszakaphatja. Csak annyit kell tennie, hogy bejelentkezik a Refundo.hu weboldalra, és erről a portálról átkattint a Booking.com weboldalra. A Refundo egy hónappal a lefoglalt tartózkodás megvalósulása után jóváírja a foglalásért járó pénzösszeget. A cashback összege a szállás típusától, a helyszíntől és az évszaktól is függ. Szezonon kívül és amennyiben az üzemeltetőnek van elegendő üres férőhelye a cashback értéke magasabb. Ez a szezon elérkezésével természetesen alacsonyabbá válhat.

Booking.com magyarul

A Booking.com portál több mint negyven nyelvi változatban elérhető. Jó hír, hogy a magyar is támogatott nyelv. Magyarországon, de a világ többi részén is könnyedén lefoglalhatja a szállást az anyanyelvén. További nagy előny, hogy a Booking.com e-mailben, chaten vagy akár telelefonon magyarul is felveheti a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal.

Szállásajánlatok a Booking.com-on

A Booking.cm-on a szálláskínálat hatalmas és ebben a tekintetben egyedülállónak mondható. A kínálatban találhat 5 csillagos hoteleket vagy egyszerűbb és pénztárcabarátabb szállásokat is. Továbbá szállás foglalhat apartmanokban vagy bungalókban a tenger mellett, vagy akár a hegyekben.